/* clarity */
در این صفحه می توانید سوالات متداول آبیاری قطره ای، آبیاری بارانی، مه پاش و هوشمند سازی را همراه با پاسخ آن مشاهده کنید. در صورتیکه سوال شما در قسمت سوالات متداول موجود نمی باشد، می توانید آن را در بخش های نظرات و یا تماس با ما با بخش پشتیبانی در میان بگذارید تا در کوتاه ترین زمان به آن پاسخ داده شود.
از مزایای آبیاری قطره ای کاهش مصرف آب، کاهش هزینه های مستقیم و غیر مستقیم، بالا رفتن بازدهی رشد گیاهان و محصولات میباشد.
آبیاری قطرهای نسبت به شیوه های آبیاری دیگر نه تنها هیچگونه معایبی ندارد بلکه بسیار مؤثرتر میباشد، اما باید توجه داشت به دلیل تخصصی بودن این روش، اجرای غیر کارشناسی آن موجب ضرر و زیان، حتی زیان های جبران ناپذیر خواهد شد.
نیاز و انتخاب پمپ به نوع و ابعاد آبیاری بسیار وابسته است. در تشخیص نیاز و یا انتخاب پمپ مناسب از کارشناسان آبیاری حتماً کمک بگیرید.
هزینههای راه اندازی سیستم های آبیاری قطره ای باتوجه به نوع سیستم از جمله هزینه تجهیزات و هزینه طراحی و اجرا متفاوت است. برای این منظور باید کارشناسی دقیق صورت بگیرد.
بله. در نگاه کوتاه مدت شاید توجیه مناسبی نداشته باشد. اما در نگاه میان مدت و بلند مدت توجیه قابل توجهی دارد.
کاهش هزینههای مستقیم از جمله کاهش مصرف آب و حذف نیروی انسانی و… میباشد و برای کاهش هزینههای غیر مستقیم میتوان به کاهش آسیبها و بیماری گیاهان، کاهش معضلات علف هرز، کاهش اتلاف آب، افزایش محصولات و … اشاره کرد. البته طراحی دقیق و اجرای صحیح آن از شروط مهم این مسئله است که گاهاً درنظر نگرفتن آن موجب خسارات سنگینی میشود.
لوله های اصلی و فرعی و قطره چکانها از اجزای لازم آبیاری قطرهای میباشند اما با توجه به نوع سیستم، تجهیزات دیگری مانند پمپ، منبع، فیلتر و غیره توسط کارشناس نیازسنجی میشود.
بله، با اضافه کردن سیستم کوددهی به سیستم آبیاری و استفاده از کودهای مایع این امکان وجود دارد.کوددهی به همراه سیستم آبیاری بازده رشد گیاهان و محصولات را دو چندان میکند.
آبیاری هوشمند، به سازوکاری گفته میشود که نیاز به حضور انسان در فرآیند آبیاری حذف میشود و یا به حداقل میرسد.
به سیستماتیک کردن آبیاری، آبیاری اتوماتیک میگویند که با استفاده ار کنترلرها و شیرهای مخصوص حاصل میشود. اما آبیاری هوشمند یک پله بالاتر است، به این صورت که با استفاده از سنسور های مختلف و متنوع و هماهنگ کردن آن با سیستم آبیاری اتوماتیک میتواند اجرا شود.
بسته به نوع و ابعاد سیستم متفاوت میباشد اما بازگشت هزینهها به طور حتم اتفاق میافتد.
بله. بعضی نیازهای آبیاری با فشار آب شهری مرتفع میشود.
از نظر موقیعت مکانی محدودیت ندارد. اما برای موقعیت های خیلی خاص، کارشناسی دقیق مورد نیاز است.
در صورت کافی نبودن فشار آب و استفاده از پمپ نیاز به منبع آب میباشد. این موضوع به کارشناسی نیاز دارد.
بله. در تمام سیستم های آبیاری هوشمند علاوه بر برنامه اتوماتیک، میتوان به صورت دستی نیز برای مدت دلخواه، آن را تنظیم نمود.
سیستم های تایمر بدون نیاز به برق و با استفاده از نیروی باتری کار می کنند و در صورت قطعی برق هم خللی در برنامه آن ها ایجاد نمی شود. ولی سیستمهای کنترلر بوسیله برق تغذیه میشود. بنابراین در زمان نبود برق سیستم هوشمند عمل نمیکند اما برنامه توسط باتریهای پشتیبان کنترلر ذخیره میشوند و در هنگام وصل شدن برق نیاز به برنامهریزی مجدد نمیباشد.
کنترلرها توسط برق کار میکنند. اغلب تایمرهای باتری خور اعم از دیجیتال و آنالوگ، برای نمایش باتری ضعیف، یک علامت بر روی صفحه نمایش خود پیش بینی کردهاند.
شیربرقی یک شیر خودکار میباشد که با توجه به طرزکار آن از یک کنترلر برای باز و بسته شدن دستور میگیرد و اساساً برای یک شیربرقی وجود یک فرمان دهنده الزامی میباشد. کنترلر نیز فقط به عنوان دستور دهنده عمل میکند که با توجه به نوع و مدلهای آنها از لحاظ قابلیتها متفاوت میباشند.
تایمرها در اصل نوعی کنترلر هستند که در داخل خود یک شیرالکتریکی کوچک و با تحمل فشار کمتر نسبت به شیربرقیها دارد. تایمرها عمدتاً با باتری کار میکنند و به برق نیاز ندارند و مناسب آبیاریهای خانگی هستند.
بله. مناسبترین راه حل استفاده از تایمر است.
وجود شیر آب بهتر است. ولی در صورت نبود شیر آب، راه حل هایی همچون استفاده از ایزیگرو، آب بانک، فیتیله آبیاری و … میتواند تا حد قابل قبولی نیاز گلدان داخل خانه را برطرف کرد.
بله. با استفاده از یک تایمر آبیاری میتوان حداقل ۶ ماه و حداکثر بیش از ۱ سال از آبیاری اتوماتیک برای گلدان ها بهره برد.
در صورتی که دمای هوا به زیر صفر (انجماد یا یخ زدگی) رود، در سیستم های شیربرقی، میبایست سولنوئید از شیر جدا شده و آب داخل لوله ها تخلیه شود. همچنین در سیستمهای دستگاههای تایمر، تایمر نیز میبایست از شیر جدا شود.
بله. برای اجرای سیستمهای آبیاری هوشمند، محدودیت اندازه فضا وجود ندارد.
بله. باتوجه به دسترسی دشوار دیوار سبز، بهترین روش در آبیاری دیوار سبز، آبیاری قطرهای است.
تقریبا در تمام سیستم های آبیاری، برای جلوگیری از رسوبات آب و زیان به سیستم آبیاری، از فیلتراسیون استفاده میشود.
اغلب قطره چکان ها قابلیت باز شدن دارند که در این صورت با شستشوی نازل آن مشکل گرفتگی برطرف میشود.
عمده تفاوتهای نوار تیپ، تحمل فشار کمتر، قیمت پایینتر، عمر مفید کمتر و … ، نسبت به لوله های قطره چکاندار میباشد. این تفاوتها سبب استفاده تخصصی هرکدام از آنها در نوع آبیاریهای مختلف میشود.
از جنسهای مختلف با تحمل فشار مناسب میتوان استفاده نمود اما در ایران عموما از لولههای پلی اتیلن استفاده میشود.
بستگی به موقیعت پروژه دارد. اما به طور معمول تجهیزات آبیاری در صورت انتخاب و اجرای صحیح از عمر بسیار بالایی برخوردار هستند.
برای مصرف خانگی با فشار آب شهری بسته به نوع مه پاش به طور تخمینی تا ۸ عدد مهپاش میتوان بدون پمپ استفاده کرد.